Julgran, grönkålchips och kolakakor

IMG_1077 (3)

Här kommer fina Mathilda bärandes på årets julgran. Bonden på Kärrbo Prästgård har även ”självplock” av gran och det har blivit lite av en tradition för oss. Söndagen bjöd på en mysig skogspromenad  i ett härligt vinterlandskap tillsammans med Oscar, som har kommit hem får Göteborg, och hans Mathilda. Som tur var stötte vi inte på några kor!

IMG_1065 (1) IMG_1060 IMG_1093

Till lunch åt vi pizza toppad med grönkålchips och senare kaffe och lättbakade kolakakor, recept här. Lite ytterligheter kanske men så är det här hemma. Har blivit smått beroende av grönkålchips, så otroligt gott, krispigt och fräscht. Äter det till i stort sett allt. Prova!

 

GRÖNKÅLCHIPS

Tag bort den kraftiga vita stjälken i mitten och riv 200 g grönkål i mindre bitar. Lägg i en bunke, massera in 1 msk rapsolja. Bred ut på bakplåtspapper på plåt och torka mitt i ugnen, 200 grader, ca 10 minuter. Titta till ofta, de bränns lätt och det går fort på slutet innan de är helt torra men inte brända. Lite flingsalt på är gott.

IMG_1033 (1)

2 Comments

  1. Vilken trevlig tradition att hämta egen gran. Och dessutom håller den sig lite längre. Jag får nog testa detta med grönkålschips igen. Tyckte inte att det smakade något vidare första gången jag provade.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *