Organiska former x två

Jag fick tag i ett par överdelar från designsamarbetet mellan HM och William Morris, den engelske designern som är mest känd för ljuvliga blommiga tapeter och textilier.  Ibland har jag varit fundersam kring dessa designsamarbeten då jag mest tycker att de uppmuntrar till kortsiktig konsumtion. Dessutom ser jag sällan att kläderna används, precis som om det är själva ”köpet” som är det mest intressanta. Jag skall i alla fall motbevisa mig själv nu och verkligen använda min polo och mina toppar. Mönsterna och färgerna är verkligen extraordinära. Häromdagen besökte jag Millesgården och den fina utställningen om just William Morris. Millesgården måste vara Stockholms vackraste museum och nu när jag bor i närheten köpte jag ett årskort.

Organiska former har alltid tilltalat mig på både tyger och keramik. Samtidigt som vi sveps in i höstmörkret igen är det dags att kliva in i Charlottes smedja. Stämningen är varm och samtalsämnena är många. Höstens första smycke blev ett hängsmycke i form av ett eklöv. Jag sprider ut gröna eklöv både här hemma och i smedjan och konstaterar att alla löv är olika när jag sågar ut små löv till örhängen.

4 Comments

 1. Så fint med eklövet och morristyget. Här blev det inte något inköp vare sig av kanelbullar eller Morris. Tiden räcker inte till tyvärr. Fint du skriver om samtal. Idag träffade jag en vän jag känt hela livet. Det blev direkt prat om de viktiga ämnena

  • Karin

   Tack, just nu har jag snöat in på eklöv. Det blir nog en liten collection med silversmycken. Ja, visst är det underbart med riktiga samtal, har saknat det, tiden fanns inte riktigt med fastighetsmäklarjobbet, barn hemma och hästar.

 2. Jag gillar Morris. Måste till Millesgården före 3 feb. ( Lite ledsen på mig själv att jag missade senaste utställningen på Artipelag.) Köpte två tygväskor i Strawberry Thief mönster på Chelsea Flower Show förra våren. Används ofta liksom ett glasögonfodral. Knep två blusar på HM i veckan mest av en händelse. Men tror jag kommer använda de mycket. Bra inlägg om samtal.
  Önskar Dig en fin helg!

  • Karin

   Man hinner inte med allting helt enkelt 🙂 Förresten tycker jag att jag hinner mindre sedan jag flyttade hit till Stockholmstrakten. Riktiga samtal, ja det är underskattat idag! Kram till dig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.