Vardagligheter i Valais

IMG_4407

Det är faktiskt så att en av mina favoritsysselsättningar på resa är att strosa runt i mataffärer och även i andra helt vanliga affärer som t ex en järnhandel. Den här gången blev det både ett besök i en vanlig mataffär, en ostaffär med egen tillverkning och en järnhandel som hade jubileum. Det är lite fördelen med att besöka vänner som är lokala och bor i landet.

IMG_4413

Älskar alla maträtter med ost i Schweiz. Raclette, ostfondue och diverse varma smörgåsar med smält ost på, crôute au fromage. Ostfondue är gott att köpa med sig hem. De här märket är bra där man blandar i vitt vin och ev lite vitlök hemma. Köp inte de där färdigblandad varianterna som även finns här hemma i Sverige.

IMG_4621

Besöket i den lokala järnhandeln var riktigt roligt. De hade jubileum och då serveras generöst med öl, vin och korv. Stämningen var hög och jag tror att vi blondisar bidrog en del till den. Elisabeth och jag inspekterade sortimentet i butiken noggrant och hittade till exempel koskällor i alla storlekar. Inte direkt något man hittar på Granngården.

 

Gissa vad Elisabeth hittade? Jo, en vagn som används vid rensning av vinrankorna. Jag fann en mjuk golvborste (!) av yppersta kvalité som jag bara var tvungen att släpa med hem till Sverige. Priset var löjligt lågt. Precis så där motsägelsefullt som det kan vara i Schweiz ibland. Ja, jag vet. Hästtagel, men det är faktiskt OK för mig. Perfekt att borsta bort allt skräp som vi lantisar drar in på klinkergolvet i hallen. Tänk att man kan bli så lycklig för en borste!

IMG_4490

IMG_4489

IMG_4600

IMG_4602

2 Comments

  1. Karin

    Ha ha, ja om jag har med mig någon souvenir hem så är det oftast något ganska udda 😉
    Älskar min sopborste!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.