Ta mig till havet och fler Skånetips

Stranden vid Skateholm

Skåne. När jag tänker efter är det nog mest ljuset och sandstränderna som jag längtar till förutom min barndomsvän då. På sydkusten mellan Helsingborg och Ystad finns enligt mig finaste stranden nedanför Skateholm, strax intill Beddingestrand. Bred, platt sandstrand, lagom långgrunt och turkosfärgat vatten. Stranden vid Mossbylund, stranden öster om Abbekås och stranden i bukten vid Böste är tre andra fina stränder som bjuder sand mellan tårna. Då har jag inte räknat med underbara Sandhammaren som ligger mer åt Österlenhållet. Falsterbo har ju också helt underbara stränder med kritvit sand… Ja, det finns hur många härliga stränder som helst i Skåne.

På väg ner till stranden strax öster om Abbekås. Här är hundar välkomna också.

Med lite vädermässig tur får jag strosa utmed stränderna här ovan i slutet på juli. Älskar sandstränder, finns inget bättre än svenska sandstränder på sommaren. Alltid uppfriskande bad utom förra sommaren då det gick att ligga i det medelhavsvarma vattnet hur länge som helst. Förutom stränder är här mina egna favoritställen i Skåne som jag tipsade om för några dagar sedan.

Weronica har skrivit om Skåne och både tipsat och fått tips  här.

Ebba tipsar om sina favoriter i Skåne här.

Semestern närmar sig och först blir det några dagar på Öland där vi skall besöka ett litet hotell som jag är riktigt nyfiken på.

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.