Långsam skymning och god mat i Zürich

IMG_4758

Visst är det något speciellt den här årstiden när skymningen är långsam och himlen mellan tiden för dag och natt är intensivt blå. Det var så skönt att vandra utmed floden Limmat i Zürich utan att frysa. Vill ha vårvärme nu här hemma i Sverige.

IMG_4791

I Zürich köper man chokladpraliner på någon av alla chocolaterier, till exempel Sprüngli, eller besöker chokladfabriken Lindt. Eller går på café. Jag träffade en tidigare arbetskamrat på hennes favoritställe Café Felix där vi åt jättegod chokladtårta. Traditionell caféstämning med bra läge och nästan fullsatt.

 

Jag äter gärna traditionell schweizisk mat med ost som fondue, raclette eller schnitzel som väl egentligen är en tysk maträtt. Besökte en mysig liten fonduerestaurang Raclette stube som jag kan rekommendera om man är sugen på klassiska schweiziska osträtter. Vi åt supergod ostfondue. Enligt schweizarna är det bara vitt vin, varmt thé och kanske en kirsch (körsbärsbrännvin) som går att dricka till ostfondue. Öl, vatten och andra drycker kan ysta ihop osten i magen! Efter mina tidigare år i Tyskland och Schweiz har jag många gånger fått ostfonduekulturen förklarad för mig.

IMG_4801

En annan kväll åt vi klassisk schnitzel på Brasserie JohanniterPrisvärt och genuint med träbänkar i lokalen precis som på en riktig biergarten. Fast vi satt vid riktigt bord och maten var god och generös för den som är riktigt hungrig, dvs för mycket för mig. Min dotter vet vad jag uppskattar på resa. Hellre enkelt och inhemskt med känsla än slösaktig lyx med tvivelaktig kvalitet. Båda restaurangerna ligger i den gamla stadskärnan och grannrestaurangen serverade liknande mat och hade fin blå neonskylt!

IMG_4786

IMG_4775

IMG_4807

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.