Påskinspiration på chiffonjén

En kruka med vippor av vass, strandgräs från ljuvliga Skåne, några alkvistar och allehanda fjädrar som har samlats här hemma under årens lopp. De vackert mönstrade fjädrarna från fasan har jag hittat i hagarna när vi bodde på hästgården. De första åren fanns det gott om fasaner där och jag vet inte hur många gånger de skrämde livet ur mig när de låg och solade bakom stallet och skränande flaxade upp när jag kom.  Etiska svenska fjädrar som är plockade när fåglarna har ruggat finns att köpa hos Kullholen. Idag skulle jag inte köpa andra fjädrar men de jag har i skåpen sedan många år tillbaka får ändå komma fram till Påsk. Det prickiga keramikägget har jag tillverkat på kurs och det är ett av få keramikalster jag är nöjd med!

 

Kottar hör kanske mest vintern till men jag är ju sådan att jag tar det jag finner i naturen. Nu blev det en krans av grankottar dekorerade med fjädervippor. Kottarna är limmade med limpistol på en kransstomme. Hur enkelt pyssel som helst, det blir nog fler kransar av kottar i höst. Till sist en trave böcker med inspiration för den tid som kommer. Karin Franssons Gröna smaker är en riktigt härlig kokbok med många fina recept med smak från örtagården. Inspirationen är inte riktigt på topp här hemma men TREVLIG HELG och nu får vi göra det bästa av den tid som är nu!

2 Comments

  1. Så fina kransar Du gjort! Den med snödroppar och silverek du visade tidigare var ju också helt fantastisk! Ja det känns bra att pyssla lite, och baka och laga mat denna konstiga tid. Tryggt på något vis. Att vara ute i naturen känns också bra liksom att vårstäda i trädgården. Tacksam över att vi har nära till naturen i Sverige. Känns som många upptäcker det mer och mer nu. Det får ändå ses som positivt.
    Kram Annika

    • Karin

      Tack. älskar att göra kransar och speciellt när vi bodde på hästgården då det bara var att gå utanför dörren och förse sig med material. Konstiga tider nu, jag finner tröst i naturen. Hoppas ni har det bra. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.