Tankar energi i skogen

Älskar skogen! Har just lärt mig att det finns en bakterie, mycobacterium vaccae, i jorden som kan påverka serotoninnivån i kroppen. Kanske därför jag mår så bra i skogen bland doft av mylla, jord, löv och mossa. Längtar alltid ut och det spelar ingen roll om vädret är dåligt. Så här har både lördagen och söndagen tillbringats. Jag plockade ett stort fång blåbärsris som jag stack ner några torkade solbollar i och som fick pryda glasbordet framför soffan.

2 Comments

  1. Så glatt med solbollarna och kommer ju bli så fint när riste slår ut. Jag kastade precis ett stort knippe jag haft med tulpaner. Det överlevde tulpanerna med rätt många dagar. Intressant med jorden och bakterien. Kanske därför man mår så bra och glömmer tid och rum när man håller på i myllan. Välgörande!
    Kram Annika

    • Karin

      Ja, det är riktigt intressant det där med den bakterien. Skall läsa mer om det. Kanske därför skogen är så välgörande, kan aldrig glömma när jag under sex år bodde intill kanten av tallskogen där vi red nästan varje dag och jag har aldrig mått så bra. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.