Sagolikt över Siljan

Helgen har tillbringats i Tällberg för att fira en jubilar i familjen. De var svårt att få en vackrare inramning till festligheterna än fredagseftermiddagens solnedgång över Siljan. Underbar hög och frisk luft, tystnad och ett alldeles otroligt färgspel över sjön.

Eftersom jag inte alls är ofta i Dalarna kunde jag inte låta bli att fascineras av alla höga midsommarstänger, fortfarande vackert dekorerade mitt i vintern. Konstnärligheten, kreativiteten och kärleken till naturen är påfallande i denna vackra del av Sverige.

Den grånade dalagården utgjorde enastående vacker utsikt från vårt norra fönster i rum 34 på Tällbergsgården. Det andra fönstret mot väster med hela Siljan som en tavla med utsikt från sängen. Jag tror jag aldrig har bott i ett hotellrum med vackrare läge. Balkongräckets snickarglädje kanske passar bäst just här. Känner stor tacksamhet att vädret var på jubilaren och vår sida trots tveksam prognos.

Lördagsmorgonen bjöd på ett fantastiskt ljus och samma fina utsikt över den grånade dalagården och Siljan.

2 Comments

  1. Så vackert där! Vi firade också en födelsedag i Tällberg med familjen för längesen. Då var inte vädret med oss riktigt men trevligt ändå. Det var i mitten av maj månad, äppelträden blommade men det låg snö i dikena. Blötsnöade när vi åkte dit. Den utlovade glassen i Ludvika frös bokstavligen inne ( pojkarna var små) ersattes av varmt bad väl på plats. Alla nöjda ändå 🙂
    Kram Annika

  2. Det är så fint i Dalarna. Så påtagligt många som verkligen vårdar sina byggnader! Det fascineras jag över varje gång jag är där. Och Tällberg. Det är ju verkligen ett vackert samhälle. Sån tur ni hade med det fantastiska vädret. Underbara bilder!

    Kram Lena

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.