Pasta med räkor, sparris och parmesan

Sparris, räkor, pasta, parmesan. Det borde bli gott. Till Valborgsmiddagen tog jag mina favoritråvaror och tillagade en pastarätt som blev ljuvligt god. Snabbt och lättlagat och allt är färdigt på samma tid som pastan kokar. Mmm…. det här måste ni prova! Och innan dess fann jag min plats i naturen här i närheten.  Mjuka stigar bland knotiga gamla ekar där marken under är täckt av vitsippor, smörblommor och vintergröna.

Pasta med räkor, sparris och parmesan, två personer

200 gr linguine

1 charlottenlök
1 stor vitlöksklyfta
5 cm finstrimlad purjolök
1 msk smör eller rapsolja
1 tärning grönsaksbuljong
1 dl mousserande vin eller vitt vin
1,5- 2 dl vispgrädde
1 knippe grön sparris
1 dl riven parmesanost
3 dl skalade räkor (använder skalade Kosterfiskarns på glasburk)
2 msk pinjenötter
salt och peppar

Koka upp rikligt med vatten till pastan, salta och lägg i pastan. Koka enligt anvisning på paketet.

Finhacka charlottenlök och vitlöksklyfta, strimla purjolöken. Stek all lök försiktigt i smör eller olja tills den mjuknar. Smula i buljongtärningen och häll i vin och grädde. Skär sparrisen i ca 3-4 cm bitar och lägg i pannan tillsammans med parmesanosten och koka några minuter tills sparrisen mjuknar. Strax innan servering lägg i räkorna och värm utan att koka. Lägg upp pasta och häll över räkor, sparris och sås och strö över pinjenötter. Ät och njut! Jag älskar parmesanost och strör på lite extra. Mmm…. och visst är hetvinsglasen med den stora bubblan i fina. De är handblåsta och kommer från Reijmyre glasbruk, jag har samlat på mig några stycken. Passade perfekt till svalt bubbel. Den gröna keramiktallriken kommer från Ateljé 1030 i Almaröd på sydkusten i Skåne. De säljer finfin keramik och håller kurser i sommar. Tips!

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.