November i bokskogen

Frågan är om bokskogen är vackrast under tidig vår eller sen höst? Skir grönska eller avlövade grenar i salar över ett gyllene golv i roströda toner.

Där söderslätten går över i mjuka kullar och där ljusa skogar med bok och lärkträd breder ut sig har jag landat igen för ett kort besök. Det välbekanta öppna landskapet har blivit som mitt andra hem. Plötsligt glimtar solen fram i en spricka mellan molnen på den för årstiden annars jämngrå himlen. November.

5 Comments

 1. Plockade också bokollon när jag var i Malmö i oktober. Vi tog en tur till Torups slott och gick en lång runda i bokskogen. Sist jag plockade bokollon var faktiskt här i Västerås. Det växer en bok utanför boendet där min pappa bodde sina sista två år.
  Gjorde en krans av de som jag har kvar än.
  Så vackert med bokskog.
  Kram Annika

 2. Sara

  Så vackra bilder! Jag som bor nära bokskogen åker dit alldeles för sällan, men det får nog bli en tur till Skäralid snart. Trevlig helg!

  • Karin

   Hej Sara! Tack för att du tittar in här och lämnar en kommentar, det är verkligen riktigt uppskattat och gör mig så glad. Det är väl så att det man har nära omkring sig och kanske ser varje dag inte är så lätt att se och uppskatta. För mig är bokskogen exotisk och annorlunda så jag lägger verkligen märke till den. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.