Naturstudie av kaveldun

Solens strålar glittrar genom vassen och kaveldunets karakteristiska bruna kolvar lockar ut mig på isen. Som vanligt vill jag studera naturens mysterier på nära håll. Dofta, känna och ta in detaljer. När jag rör vid en av kolvarna spricker den upp och myriader av frön sveps bort i vinden och lyser som förvirrade snöflingor i solskenet. Jag vilar i naturens magi om så bara för några stulna ögonblick.

8 Comments

 1. Ja lätt att förstå varför jag inte fick ta in de där kolvarna på mitt tonårsrum. Tyckte de var snygga redan då. Men hade ju blivit katastrof när de släpper fröna. Vackra bilder på naturens magi!
  Kram Annika

  • Karin

   Jag har också hört det och haft dem inne tidigare. Nu förstår jag också vad om kan hända. Det kan tydligen vara 100 000 frön i en enda. Jag hade små frön överallt som hade fastnat i kläderna och de satt fast ordentligt. Kram till dig Annika

 2. Så vackert! Både text och bild.

  Jag fick lära mig om de där fröna den hårda vägen för några år sedan. Hade tagit in dem och satt i en vas på tv-bänken. På morgonen vrålade jag rakt ut då jag fick syn på explosionen! Hahaha!

  Kram Lena

  • Karin

   Jag har tydligen haft tur eftersom det inte har hänt mig inomhus. Stackare när det hände, jag såg ju hur evighetsmånga frön det var. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.