Några fler pics från Tällberg

Färgskalan är enhetlig och detaljrikedomen är imponerande på husen och byggnaderna. Jag kan inte gå många steg förrän jag måste stanna och ta några bilder till. På helt underbara Tällbergsgården där vi bodde lånade jag en intressant bok som låg i receptionen ”I hemtrefnadens tid – Allmoge, nationalromantik och konstnärligt nyskapande i arkitektur, möbler och inredningar 1890-1930”. En stor del av vårt kulturarv, så lätt att glömma i den tid vi lever i nu, jag önskar jag kunde hitta den här boken på något antikvariat.

6 Comments

  1. Så fina bilder! Jag har just beställt vårnumret av tidningen Dalaliv till min brevlåda. Brukar ge en del nya tips om utflykter i Dalarna lagom till våren och sommaren och lite trevlig läsning. Men går att läsa på nätet också. Läcker lampa i senaste inlägget. Tapeten ni har bakom fåtöljen är jag rätt säker på att mina föräldrar hade i ett sovrum på 70-talet men i en mörkgul nyans (förstås eftersom det var då) Visst är det en ”nytappning” av en äldre tapet?
    Må så gott!
    Annika

    • Karin

      Fint tips om tidningen Dalaliv. Stämmer 🙂 i mitt barndomshem från 1969 fanns tapeten i flera rum både i smutsgult och skogsgrönt. Åh som jag har ratat den där gula färgen från 70-talet och nu är den populär igen. Engblad o Co har en kollektion som heter Arkiv med nytryck av äldre tapeter. Den heter Acanthus och finns i milda fina färger. Tycker mycket om den.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.