Intuition

IMG_9898

Ibland vet jag hur det blir. Vad som kommer att hända. Jag tror att det är efter alla mina år som fastighetsmäklare som jag har utvecklat en lite kuslig känsla, eller intuition, för vad framtiden har i sitt sköte. Så många gånger har jag vetat vad som händer eller vad som nästa steg blir. Det kan handla om helt olika företeelser. Om utveckling på arbetsplatser, i relationer i min närhet eller om trender inom design och inredning. Vid flera tillfällen har jag vetat på förhand vad som kommer att ske i min omgivning. Ibland brukar jag retas lite och säga att jag vet hur det blir, att jag är lite synsk eller en spåkärring. Då blir jag betraktad med skeptis och jag ser att motparten blir osäker och vacklar lite. Jag är ju liksom inte ”den typen”.

 

Antagligen är jag bara väldigt observant på människor och beteenden i min närhet och jag har blivit van att tolka små signaler, kanske något enstaka ord eller en blick, ett för dagen ovanligt klädesplagg eller kanske endast ett par nyputsade skor. Måhända är jag bara känslig.

IMG_9952

IMG_9954

IMG_9932

IMG_9978

I den yttre kretsen av min tidigare arbetsplats kände jag att något inte stämde med en person och häromdagen fick jag förklaringen. Jag är tacksam att ha fått denna gåva även om jag inte har förstånd eller kunskap att till fullo utnyttja potentialen.

IMG_9980 (1)

3 Comments

 1. camilla raihle

  Spännande! Jag är också väldigt ”observant”, kan ibland ana och känna saker som andra inte gör. Det händer ofta, helt oviktigt egentligen, att jag tänker t ex -Anna har nästan aldrig kjol på sig. Nästa dag kommer hon i kjol… Du kanske har en gåva som du kan utveckla om du vill.

  • Karin

   Ja, visst är det lite märkligt det här. Roligt att du känner igen dig. Jag försöker numera ”lita på” mina föraningar.

 2. Så coolt att ha den egenskapen. Vår dotter har den också. Framför allt vid två viktiga händelser har hon reagerat, som riktigt liten. Plötsligt en kväll sa hon att vi måste ringa farfar. Hon var så envis och vi såg det mest som en charmig grej. Då vi ringde så svarade farmor att farfar precis åkt in på sjukhuset. En annan gång då maken jobbade sent, sa hon att jag måste ringa honom. Med den andra händelsen färskt i minnet så gjorde jag som hon sa, och sa åt honom att köra försiktigt. Strax efter att vi lagt på så hade en lastbil tappat ett flak mitt på motorvägen! Det hade han kunnat köra rakt in i. Lite kusligt är det allt.

  Kram Lena

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.