Gustav och Marie Mandelmanns mästerverk

Tisdagskvällar är heliga. Tittar du också på underbara Mandelmanns gård på TV4?
En dallrande het sommardag i slutet på juli besökte jag deras fantastiska trädgård och café. Jag minns knappt att stockrosorna var så ljuvligt vackra mot den gamla putsade fasaden för det var många besökare den där varma dagen. Att jag lyckades ta några stillsamma bilder har jag svårt att förstå.

Maries konstnärligt anlagda köksträdgård gjorde störst intryck på mig. Form och färg i total harmoni där blommor och grönsaker planterade tillsammans bjöd på en estetisk upplevelse i sig. Skimrande kålhuvuden och gigantiska vallmokapslar. Vit allium och blomstermorot. Redskap och äldre utrustning här och var som påminde om handens kraft och varsam brukning av jorden. Fint så.


 

4 Comments

 1. Jag har inte varit där. Ännu blir kanske ett besök i framtiden. Har väl varit så kolossalt mycket folk där i semestertid. Men har sett en del på tv. Roligt att följa livet med alla djur och växter. Inspirerande matlagning och bakning.
  Trevlig helg!
  Annika

  • Karin

   Tack Annika! Ja, det var egentligen alldeles för mycket folk där så där mitt i sommaren efter keramikkursen. Det är bäst på tv 🙂

   Kram till dig och trevlig helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.