Ett med naturen

IMG_1863 (1)

Underbart är kort. Strax före solnedgången idag tittade den efterlängtade solen fram och jag fick njuta lite sol tillsammans med hästarna i hagen.

IMG_8279

Det är något speciellt med islandshästar och naturen. De är på något vis ett med naturen och trivs bäst ute även om det är riktigt kallt. De bryr sig inte speciellt mycket om vädrets snabba växlingar utan tar det mesta med ro. När det åskar som mest eller stormar brukar jag oroligt springa ner till hagen bara för att mötas av helt lugna hästar som står och betar precis som vanligt.

IMG_8282 (2)

Ute på tur i skogen är de vakna och uppmärksamma utan att vara nervösa. De upptäcker alltid djur som älg, vildsvin och hjortar på långt håll. De lär mig att läsa av naturen och att vara uppmärksam. Är underlaget osäkert, om till exempel is över bäckar bär eller brister, går de försiktigt, sticker ner mulen till marken och luktar sig fram.  En av våra hästar visste till och med att ett träd skulle falla i blåsten när Elisabeth var ute och red. Plötsligt kastade han sig åt andra hållet i galopp och sekunden efter brakade ett träd bakom dem.

IMG_8284 (1)

One Comment

  1. Djur är så kloka. Det var ju så spännande att höra historier om hur djuren agerat strax innan tsunamin. Helt obegripligt!

    Håller med dig. Gillar också påsken. Här får det nog komma fram lite pynt i helgen.

    Kram Lena

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.