Vilken härlig soppa!

Vi äter ofta soppa här hemma och dessutom är det bästa maten till jobblunchlådan. Har alltid lunchsoppor klara i frysen. Oftast blir det spenat-, broccoli-, morot- eller tomatsoppa. Den här på sötpotatis och kokosmjölk har jag inte provat förut men blev verkligen jättegod. Googlade lite olika recept och tog det jag hade hemma i kylskåpet och gjorde på mitt eget vis.

Sötpotatissoppa med kokosmjölk och ingefära, 5-6 portioner

700 gr sötpotatis (två riktigt stora) skalade och skurna i mindre bitar
1 hackad charlottenlök
2 hackade vitlöksklyftor
10 cm strimlad purjolök
2 msk oliv eller rapsolja
1 grönsaksbuljongtärning
7 dl vatten
2 tsk chilipasta eller färsk hackad chili
1 burk kokosmjölk
3 msk riven färsk ingefära

Fräs de hackade lökarna i lite olja. Blanda i övrig ingredienser i grytan förutom riven ingefära och kokosmjölk. Låt koka ca 15 minuter. Häll i kokosmjölk och riven ingefära och låt koka upp och mixa sedan med stavmixer till slät konsistens. Värm igen. Späd ev med mer vatten om soppan är för tjock och smaka av med salt. Ät och njut!

Jag toppade soppan med strimlad purjo och några blad spenat. Hackade jordnötter eller cashewnötter hade säkert varit gott om det hade funnits hemma.

One Comment

  1. Ser gott ut! Jag älskar soppa särskilt under de kalla månaderna. Idag blev det morotssoppa med lite sting till lunch. Lagar ofta för fler och fryser in det som blir kvar. Lätt att värma och alltid gott!
    Roligt när det går bra för ungdomarna och fin present till dottern i ditt tidigare inlägg.
    Kram Annika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.