The Old Smokehouse, Lännersta

Är det någon mer än jag som absolut inte längtar efter julmat? Det är otacksamt att bjuda mig på traditionellt julbord med sill, gravad lax, skinka, revbensspäll, prinskorv och köttbullar. Det har varit så ända sedan jag var barn då jag smugglade ner bitar av maten till vår hund som av förståeliga skäl gärna höll till under bordet. Varmrökt lax och ett par skedar mild gräddig Janssons Frestelse äter jag däremot gärna.

Före en tid sedan besökte jag  och mannen The Old Smokehouse vid vattnet i Lännersta, Nacka/Saltsjö-Boo utanför Stockholm. Måste verkligen rekommenderas den restaurangen som serverar generösa rätter med inspiration från den amerikanska södern med barbecue, grillat och rökt. Ett par gånger i vecka tänds den stora röken utomhus där kött prepareras och förbereds.

Menyn var omfångsrik och varierad och jag åt supergoda moules frites kokade i kokosmjölk. I smyg kikade vi nästan lite avundsjuka på vad som serverades vid grannbordet. En bricka extra large för två med spännande mixed grill tillsammans med olika såser och tillbehör. Den och våra egna rätter fick oss att absolut tänka oss att komma tilllbaka men då riktigt uthungrade.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.