Söndag och semmelkladdkaka

IMG_3418

Idag har jag bjudit på den här superenkla semmelkladdkakan till kaffet. Måste dela med mig av receptet som kommer från Mitt kök. Bara att röra ihop allt i en bunke, rosta mandlar och vispa grädde. Precis så enkelt ska ett recept vara och det här är riktigt gott!
 

SEMMELKLADDKAKA, 8 bitar
 

150 g smör

100 g riven mandelmassa

2 tsk nystötta kardemummakärnor

2 1/2 dl strösocker ( jag tog 1,5 dl)

3 st ägg

2 1/2 dl ekologiskt vetemjöl

2 tsk vaniljsocker (glömde jag, blev jättegod ändå)

1 krm salt

 

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och blanda i alla de övriga ingredienserna. Häll i form med löstagbar kant, 20-24 cm i diameter, med bakpapper i. Grädda mitt i ugnen ca 20-25 minuter. Låt svalna.
 

Topping:

75 g mandelflagor
2 dl vispgrädde
florsocker

 
Rosta mandeln i het stekpanna, passa noga, den bränns snabbt. Vispa grädden och bred ut över kakan. Strö på mandel och strö över florsocker.

 

IMG_3416

Mormors assietter, gräddkanna och tårtgafflar. Kaffekopparna i samma servis står mest i skåpet. Lite för krusidulliga. Mässingsfatet kommer från Marrakech i Marocko. Mamma och jag var där när jag var klar med min civilekonomutbildning. Länge sedan. Livet går i cirklar. Snart är mina barn klara med sina utbildningar.

IMG_3426

IMG_3405

IMG_3431

På helgen sitter jag ofta och bläddrar i tidningen Lantliv. Älskar bilderna och reportagen. Finns inga vackrare och mer stämningsfulla modebilder än här. Hjärta till de duktiga sylisterna och fotograferna.

IMG_3428

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.