Småplock och bubbel

Det finns inget godare än att inleda en middag med småplock och bubbel. Helst champagne men en cava är fint det också. Måste bjuda er på en crustad med härliga italienska smaker som våra gäster fick i lördags. Jag lovar de får en strykande åtgång!

Parmesankrustad med parmaskinka, 6 st

6 krustader, de större
2-3 dl nyriven parmesanost
1 litet ägg
1 dl grädde
svartpeppar
3 skivor parmaskinka
3 msk créme fraîche
basilikablad
god olivolja

Riv parmesanost och blanda med ägg och grädde och tag ett tag med svartpepparkvarnen. Det blir en fast fyllning som klickas i krustaderna. Fyll dem till 2/3. Grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 15 minuter tills fyllningen stannar. Passa noga för de bränns lätt, lägg på ett bakplåtspapper i så fall. Låt svalna och toppa med créme fraîche, parmaskinka, basilikablad och ett par droppar god olivolja.

I bakgrunden skymtar en enkel aptitretare som helt enkelt är rutor av smördeg 5×5 cm som gräddas ca 15 minuter i 200 grader. Pensla dem eventuellt med uppvispat ägg innan gräddningen. Låt svalna och klicka ut baconost direkt från tuben. Toppa med gräslök eller lite hackad rödlök. Försvinnande goda och enkla.

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.