Restaurang Haga Deli och att svara på frågor om mat

Den här härliga Pastan Frutti di Mare blev jag serverad på lilla kvarterskrogen Haga Deli häromkvällen. Här serveras främst italiensk vällagad mat och den här kvällen rekommenderade kocken just skaldjuren. Så roligt att kunna träffa gamla vänner på restaurang igen! Mat är ett stort glädjeämne i livet och jag tycker både om att laga och att äta. Är nog ganska kräsen med både råvaror, tillagning och smak. Bon appétit!

Ditt livs mest minnesvärda måltid?
Svårt, många fina måltider med familjen, annars någon av matlagningskvällarna tillsammans med vårt matlagningsgäng som träffas fyra gånger per år.

Det första matminnet?
Jag tror att det var att smaka på citron i Grekland när jag var 3-4 år.

Ett doftminne förknippat med mat?
Doften av alla blommande apelsinträd när jag som 20-åring kom till universitetsområdet i Phoenix, Arizona.

Vilken restaurang besöker du oftast?
Går inte jätteofta på restaurang men det är absolut Monrads i Djursholm. Nära, gott och trivsamt!

Vilket köksredskap vill du inte vara utan?
Elvispen.

Vad finns alltid hemma i ditt kylskåp?
Mjölk (till kaffet), choklad, citron och parmesanost.

Bästa maten hemma en fredagskväll?
En vällagad Pasta bolognese med ett glas gott rödvin till.

Bästa smaksättaren?
Citron.

Vilken skräpmat är svårt att låta bli?
Ha ha, chips men intaget är kraftigt minskat.

Om du bara fick äta en sak resten av ditt liv?
Sonens stora blandade sallad extra allt med linser, fetaost och olivolja. Den borde täcka in alla näringsämnen.

Det mest osmakliga du ätit?
Rutten, fermenterad, haj på Island. Jag var tvungen att lämna bordet.

Vilket är bästa matlandet?
Frankrike.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.