Raw chokladmoussekaka

IMG_1440

På allmän begäran kommer här receptet på den supergoda nötchokladkakan som serverades här hemma på annandagen. En kaka utan gluten, ägg, smör, laktos, mjölk, socker. Ja, man kan faktiskt undra vad den innehåller. Mitt tips är att berätta först efteråt 😉 blir ett roligt samtalsämne!

RAW CHOKLADMOUSSEKAKA

 

Nötbotten:
12 dadlar (ca 120 gr)
200 gr nötter (jag tog hasselnötter och pecan)
1 msk kokosolja
3 msk kakao

Fyllning:
230 gr kokta svarta bönor (en förpackning, tog Zetas)
5 dadlar (ca 50 gr)
1 msk kokosolja
1/2 dl starkt kaffe
1 dl mandelmjölk
100 gr mörk choklad 70-75% (spara 10 gr och garnera med)

Topping:
1 dl rostade grovhackade hasselnötter och lite choklad

 

Till nötbotten kör ingredienserna i matberedaren till en jämn massa så att nötterna är grovhackade. Tryck ut i en springform, ca 24 cm diameter. Ställ in i frysen.

 

Till fyllningen mixa bönor, dadlar, kaffe och kokosolja till en slät massa. Värm mandelmjölken, hacka chokladen grovt och smält i mjölken. Rör till en jämn smet. Häll i chokladkrämen i bön/dadelkrämen och mixa vidare till en slät massa. Häll den över nötbotten och låt stå i frysen 2-3 timmar före servering. Ta fram 30 minuter innan servering och garnera med de rostade nötterna och lite hackad choklad. Servera vispad grädde till eller vispad soyagrädde till den som är vegan.

 

Kakan är inte speciellt söt och den som vill kan förstås söta krämen med t ex lite sirap.

9 Comments

  1. Det låter gott, fast lite märkligt med de svarta bönerna tyckte jag vid en första anblick. Jag är inte så förtjust i saker som är för söta, så det passar perfekt. Gott slut på 2016 och ett gott nytt år, Karin.

    • Karin

      Håller med dig där ang svarta bönorna! När jag själv blev bjuden på denna kaka blev jag lite chockad när jag fick höra vad den innehöll! Gott nytt år till dig! Kram

  2. Oh, detta lät ju väldigt spännande och gott! Jag är tyvärr nötallergiker men ska prova att använda mandlar istället, det funkar förhoppningsvis det också 🙂 Tack för recepttipset och gott nytt år!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.