Rabarberkaka på brynt smör och mandelmjöl

Den här enkla rabarberkakan blev bara sååå god och är dessutom glutenfri! Min man är inte så förtjust i sötsaker men här blev det tummen upp direkt. Jag rörde ihop alla ingredienser i samma kastrull så minimalt med arbete och disk.

Rabarberkaka på brynt smör och mandelmjöl

3 stjälkar rabarber
50 gram smör
1,5-2 dl strösocker
1 ägg
2 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk

Skala eventuellt rabarbern och skär i lämpliga bitar. Det blir ju precis lika gott utan att göra mönster som jag experimenterade med! Smöra och bröa en form med löstagbar kant som är ca 23 cm i botten. Sätt ugnen på 200 grader.

Börja med att bryna smöret. Smält smöret i en kastrull och låt det koka tills det doftar nötigt och blir ljusbrunt, rör hela tiden. Passa noga, det blir lätt bränt.

Ta kastrullen från värmen, låt svalna och rör i socker, ägg, mandelmjöl, bakpulver och mjölk. Jag använder ofta mindre socker än de flesta, det här är en smaksak men jag har vant mig vid mindre söta bakverk helt enkelt.

Lägg på rabarberbitar och grädda ca 30-35 minuter i mitten av ugnen. Njut tillsammans med en klick vispad grädde. Mums!

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.