Prisbelönt grönsaksrätt

IMG_1048

En färgstark och vitaminrik sallad bjuder jag på denna synnerligen gråmulna novembertorsdag. Den här lätta och fräscha grönsakrätten har en lite lustig historia. För flera år sedan serverade jag den till våra dåvarande grannar som är mycket matlagningsintresserade. Frun i huset fick receptet och skickade in det till en matlagningstävling vilken hon vann. Vi skrattade gott när hon berättade det. Och ja, vi umgås fortfarande!

Squash- och morotssallad

1 squash
2 morötter
2 msk rostade pinjenötter
1 tsk salt
1 pressad citron
2 msk olivolja

Hyvla squashen och morötterna tunt på mandolin eller med potatisskalare. Strö saltet på squashen och låt stå en stund och häll sedan bort vattnet som bildas. Blanda citronsaft och olivolja med grönsakerna och låt salladen stå till sig ca en timme. Då mjuknar grönsakerna och smakerna går ihop. Sedan är det bara att strö på nötterna och ev lite mer salt och servera som ett fräscht tillbehör till kött eller fisk.

IMG_1037

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *