Häromdagen gjorde jag en så god lunchsallad som fick högsta betyg av alla runt bordet. Riktigt mättande och lämnar en skön och lätt känsla i kroppen. Dessutom fullproppad av proteiner och andra nyttigheter. Räkor, quinoa, gröna ärtor och mandel tillhör de livsmedel som är mest proteinrika.
Räksallad med quinoa, 4 portioner
1 kg räkor med skal, skalade
2 dl okokt quinoa
2 dl frysta gröna ärtor
5 cm finstrimlad purjolök
2 avokador i tärningar
0,5 gurka i tärningar
två nävar ruccola
0,5 dl strimlad mandel
Dessing
1 dl crème fraiche
2 msk majonäs
2 tsk italiensk salladskrydda
2-3 msk vatten
Tina och skala räkorna och koka quinoan enligt anvisning på paketet. Blanda den kalla quinoan med övriga ingredienser och toppa med ruccola och flagad mandel. Blanda dressingen och späd med med lite vatten för tunnare konsistens.
Mums så gott. Jag lyckas alltid överkoka min quinoa, men annars är räkor och det en väldigt lyckad kombo. T
Ja, det var fösta gången jag upptäckte det och det blev en trevlig överraskning 🙂
Låter hur gott som helst ! Måster prövas 🙂
Tack för mattipset !
Tack själv och vad roligt att du tittar in här och tar dig tid och lämnar en kommentar 🙂 Det blir jag väldigt glad och tacksam för. Önskar dig en fortsatt trevlig helg! Kram från Karin