Lördagskvällens matlagningsrace

IMG_5191

I lördags kväll var jag i den vegetariska matlagningshimlen. Nog för att jag älskar grönsaker och äter kött ganska sällan men riktigt god lagad vegetarisk mat är jag inte bortskämd med.

 

Som jag har berättat om tidigare, t ex här,  är vi åtta personer som träffas fyra gånger per år och lagar mat tillsammans. Kvällens tema bestäms tillsammans från gång till gång och sedan är det värdparet som tar fram recept och fördelar ut.

 

Lördagens tema var vegetariskt och de suveräna recepten (utom aperolsorbet) kom från den fina boken Gourmetvego. Den måste jag se till att inhandla. Vi började med sparris, pocherat ägg och hollandaise tillsammans med Riesling från Alsace.

IMG_2807 IMG_5195 (2) IMG_5208

Därefter vegetariska kroppkakor med svampfyllning, hasselnötter, spetskål och lingon i cognac. Helt underbart god rätt. Skall återkomma med hela receptet. Till det Pinot Noir från Chile.

IMG_5222

Sedan fortsatte vi med ugnsrostade rödbetor på bädd av ättiksmajonnäs med grön röra av vitlök, olja och bladpersilja tillsammans med friterad ostronskivling. Supergott!

IMG_5223

Ungsbakad jordärtsskocka på bädd av jordärtkockspuré med lagrad hårdost och apelsinklyftor. Nu var vi riktigt mätta kan jag lova…

IMG_5235

Vi hade två efterrätter. Först uppfriskande sorbet på populära campariliknande Aperol. Jättegod och vacker. Receptet skall jag skriva ihop i kommande inlägg. Sedan gjorde vi även en vaniljpudding med krossad maräng och bär. Den kom inte med på bild och blev inte någon jättesuccé heller. Vi lagar mat tillsammans och lär oss och det blir inte lyckat varje gång. Men sammantaget var de vegetariska rätterna otroligt goda och extra plus för kroppkakan och de ugnsrostade rödbetorna med de goda tillbehören.

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *