Kubansk chokladmousse

Det här är nog den desserten som jag har bjudit på flest gånger och den blir alltid lika uppskattad. Chokladmousse kan vara lite knepigt att få till men receptet fungerar lika bra varje gång. Smaken är vuxen – fyllig av choklad, lite syrlig av passionsfrukten och en touch av rom. Receptet från Leila räcker till åtta mindre portioner, det går bra att halvera också. En klick vispgrädde och passionsfrukt är gott till.

Chokladmousse med passionsfrukt och rom, 6-8 portioner

200 g mörk kvalitetschoklad 70 %
2 äggulor
2 msk mörkt muscovadosocker
1 msk kokhet espresso
2 msk mörk rom
3 passionsfrukter
3 dl vispgrädde
hyvlad choklad till garnering

Smält hackad choklad i ett vattenbad eller i microvågsugn.
Vispa äggulor och socker krämigt.
Blanda ner kokhet espresso, rom och urskrapade passionsfrukter.
Vispa grädden till en mycket lättvispad och rinnig konsistens.
Blanda ner den smälta varma chokladen i äggsmeten.
Vänd ner den lättvispade grädden, lite i taget. (Det ser ofta ut att bli grynigt här men jag fortsätter att blanda och då blir moussen slät).
Fyll moussen i små koppar eller glas och garnera med lite hyvlad choklad.

2 Comments

Lämna ett svar till Karin Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.