Kickstart smoothie

 

IMG_2475 IMG_2474

                            

Arbetsveckan försvinner i snabbt tempo. Redan torsdag i morgon och sedan är det nedräkning inför helgen. Älskar långsamma helgfrukostar med tidningsläsning, morgonrock och extra god frukost. Längtar. Oftast blir det ägg i någon form, färskpressad apelsinjuice, halverad grapefrukt, kaffe och en nygjord smoothie. På tal o grapefrukt, förresten vet ni att ungefär 1/3 av all mat som produceras i världen slängs. För en tid sedan bestämde jag att mat aldrig någonsin kommer att få slängas hemma hos oss. Visserligen har jag tidigare väldigt sällan slängt mat men nu är det bestämt. Förra lördagen stödköpte jag två skrynkliga, prickiga ekologiska grapefrukter på ICA. Tänkte ungefär så här att om jag inte köper dem och äter upp dem så kommer de att slängas. Så gå och stödköp lite skrumpen frukt nu! Ok, åter till smoothien. Gör oftast en stor kanna som räcker både lördag och söndag. En öppnad oanvänd burk kokosmjölk inspirerade till denna fräscha exotiska smoothie med lite sting av ingefära.
 

Ananaskokossmoothie
 

1 färsk ananas, skalad och borttagen stock
1 burk ekologisk kokosmjölk
ca 4 cm färsk ingefära
3-4 dl kolsyrat vatten
 

Skär fruktköttet från ananasen i stora bitar, skala ingefäran och häll tillsammans med kokosmjölken i mixern. Kör tills allt är finfördelat. Späd med mineralvatten och häll upp i glas. Härlig start på helgen!

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *