Hemgjord hallonglass

IMG_7863

Gårdagkvällen innehöll en liten middag med min mamma och mina svärföräldrar. Gjorde hallonglass. Finns det något godare än glass som är gjord från grunden utan några färgämnen eller andra onödiga tillsatser och med bara några få enkla råvaror? Hallon, grädde, socker, äggulor. Jag blandar 2 äggulor, 1,5 dl socker och ca 2,5 dl vispgrädde i en kastrull och värmer under omrörning/vispning till knappt kokpunkten, låter svalna. 6-8 dl hallon frysta eller färska kokas upp och trycks genom finmaskig sil. Blanda med grädde/ägg/sockret och se till att blandningen är riktigt kall. Kör i glassmaskin. Lägger glassen i en vid plastbunke och låter stelna ordentligt i frysen 1-2 timmar, då är det enkelt att ta ut snygga kulor och det räcker till sex rejäla portioner. Njut.

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *