Helglyx på Lux

IMG_3263

Fredagkvällen bjöd på en ny restaurangbekantskap som gav mersmak. Lux på Lilla essingen i Stockholm, fd stjärnkrogen som numera har en enklare meny med närodlat, vilt och ekologiskt som specialité. Några leverantörer kände vi igen här från Mälardalen. Helt i min smak. Dessutom är restaurangen inrymd i en gammal industribyggnad precis vid vattnet. Både inspirerande mat och miljö alltså. Staden glittrade förföriskt där på andra sidan vattnet.

IMG_3273

Varje kväll finns några få rätter utifrån råvaror för dagen och vi åt en underbart god meny med bland annat jordärtskocka, rosastekt älgfilé, friterad svartkål, mandelpotatispuré och hjortron som dessert. Fantastiska smaker och älgfilén var en riktig fullpoängare. Jag äter ju gärna viltkött från djur som har levt fritt och haft det bra.

IMG_3278 IMG_3280 IMG_3284

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *