Hallonpannacotta med vit choklad

IMG_5296

Nu måste jag dela med mig av ett av mina bästa dessertreceptet. Gudomligt god, mjuk och gräddig hallonpannacotta. Lätt att förbereda till många personer och fräscht serverad i portionsglas. Perfekt till studentmottagning, midsommarfest eller som till champagneprovningen förra helgen då jag hjälpte kvällens värdinna och tog med mig denna dessert.

 

HALLONPANNACOTTA MED VIT CHOKLAD

 

(6-8 personer, receptet går bra att dubblera)

 

3 gelatinblad
250 gram hallon (jag använder frysta)
5 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
ca 50 gram vit choklad

Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Koka upp hallonen och purea bort kärnorna genom finmaskig sil. Värm grädde och socker i en kastrull. Låt blandnings sjuda på låg värme i några minuter. Tag upp gelatinbladen och krama ur vattnet, smält dem i ett par tre matskedar vatten på svag värme och blanda ner i gräddblandningen. Rör ner hallonpuren och fördela i lagom stora glas. Låt stå kallt minst 3 timmar och hyvla över choklad innan serveringen. (Chokladen kan vara färdighyvlad). Garnera med hallon. Succe!

 

Pannacottan är serverad i glas som är yoghurtbägare från matvarukedjan Carrefour i Frankrike. Frukosten i Biarritz bestod av kaffe, jättegod citronyoghurt och croissant. Och så fick jag med mig ett antal glasbägare hem också. (Blink, blink Elisabeth!)

IMG_5297 (1) IMG_5292

 

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *