Grönkål, hasselnötter och zucchinipasta

Jag svängde ihop en så överraskande god lunch häromdagen. Ibland är det ganska tomt i kylskåpet men oftast finns det grönsaker kvar som ibland har sett sina bästa dagar. Grönkål håller sig fin länge och hasselnötter och parmesanost är andra favoriter som alltid finns hemma. Här bytte jag ut det mesta av pastan till strimlor av zucchini. Älskar grönsaker men det är ändå gott att känna lite struktur av pasta.

Grönkål, hasselnötter och zucchinipasta, 2 personer

4 st stora ”grenar” från grönkål
1 vitlöksklyfta
olivolja
4 ( eller mer) matskedar grädde
0,5 dl hasselnötter, grovhackade
salt
peppar
1 liten zucchini
70 gram linguine eller annan pasta
parmesanost
några hackade hasselnötter

Lägg pastan i kokande vatten och salta. Skär bort alla grova nerver från grönkålen, finstrimla resten. Hacka vitlöksklyftan. Fräs tillsammans i olja ca fem minuter. Grönkålen mjuknar men behåller sin struktur. Häll på grädde och koka ihop ett par minuter tillsammans med hasselnötterna. Smaka av med salt och peppar.

Skär zucchinin i strimlor likt pastan. Jag använder en spirulizer, en smart liten enkel sak som ger fina strimlor med ett par enkla handgrepp. Koka pastan knappt al dente, lägg därefter zucchinistrimlorna i pastavattnet och koka tillsammans ca en minut. Häll av och servera tillsammans med grönkålssåsen, några fler hasselnötter och grovriven parmesanost. Ät och njut!

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.