Gott tilltugg till kräftorna

Kräftor är inte riktigt min favoriträtt men jag jag gillar hela upplägget med dekorationer, sång och andra tillbehör. Måste tipsa om en munsbit som gjorde succé när vi blev bjudna på kräftor för ett par veckor sedan. Små crustader fyllda med bland annat västerbottenost och som inte behöver annat än händerna för att passera till munnen.

Västerbottencrustader med topping, 6 st

6 st crustader, de stora
riven västerbottenost
1 ägg
1 dl crème fraiche
rom
creme fraiche
gräslök

Fyll formarna till hälften med riven västerbottenost. Vispa upp ett ägg tillsammans med 1 dl créme fraiche och fördela i crustaderna. Grädda i 225 graders ugn ca 15-20 minuter. Låt svalna och toppa med rom, crème fraîche och gräslök. Riktigt god munsbit!

Min mamma är från Östergötland och bara därför måste jag tipsa om Östgöta Sädesbrännvin som är oväntat gott till både kräftor och sill. Lite off topic så där men ett riktigt bra tips på brännvin!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.