Godaste pastan med räkor och fänkål

Just nu är det dags att sätta lite extra guldkant på måltiderna. Laga till exempel den här krämiga och goda pastan med räkor, fänkål, vitt vin, citron och spenat. Smakar härligt tillsammans med ett glas torrt vitt vin. Bon appétit! Jag tycker den godaste pastasorten är linguine, godast är De Ceccos men Barillas linguine som brukar finnas överallt fungerar fint också.

Linguine med räkor och fänkål, 4 personer

1 kg oskalade räkor, skalade
10 cm strimlad purjolök
1 finhackad vitlöksklyfta
1 strimlad fänkål
1 dl vitt torrt vin
3 dl vispgrädde (ev lite vatten också)
1 fiskbuljongtärning
Rivet skal av en citron
100 gram färsk spenat
Salt och peppar

300 gram linguine

Skala räkorna. Bryn purjolök, fänkål och vitlök utan att det får färg.

Blanda i vitt vin, vispgrädde och fiskbuljongtärning. Koka ihop en stund tills det börjar tjockna.

Koka pastan. Strax innan pastan är klar blanda i den färska spenaten i såsen med fänkål. Smaka av med salt och peppar.

Rör i rivet skal av citron och värm till sist räkorna i såsen någon minut.

Blanda med den avrunna pastan men låt gärna några matskedar pastavatten vara kvar. Servera med riven parmesanost, ett glas vitt torrt vin och njut!

2 Comments

  1. Tack för receptet! Hade kvar en burk skalade räkor efter påsken och de hamnade i denna ljuvliga rätt. Behövde bara köpa fänkål och spenat.
    Hoppas ni mår bra och har haft en bra påsk trots att allt är konstigt i år.
    Kram Annika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.