Enkel glass med hallon och choklad

Mörk choklad och hallon, finns ingen godare kombo. Lite längre bort utmed grusvägen som leder hit växer snår med vildhallon. En morgon tog jag på mig heltäckande klädsel och gick bort för att plocka. Helt ljuvlig smak, som sommar koncentrerad i ett enda litet bär.

Tidningen Lantliv är verkligen min receptbank, sparar alla nummer några år och går tillbaka och bläddrar efter recept i säsong. Det är oftast här jag får min inspiration till både matlagning och dukning. I senaste numret av tidningen fanns det här enkla receptet på god glass. Systrarna Eisenmans recept är alltid fullpoängare.

Hallon- och chokladglass, 6-8 portioner

5 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
1 burk sötad kondenserad mjölk
125 gram hallon
75 gram mörk choklad, hyvlad eller grovhackad

Vispa grädden tillsammans med vaniljsockret till mjuka toppar. Rör i kondenserad mjölk och därefter choklad och hallon. Häll i form och låt frysa. Klart!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.