En prisbelönt maträtt

För några år sedan serverade jag den här grönsaksrätten (utan fetaost) till min dåvarande granne. Hon tyckte den var så enkel och god och fick receptet. Sedan skickade hon in det till en matlagningstävling och vann första pris. Japp, så kan det gå!

Citronmarinerad morots- och squashsallad, 2 personer

1 stor morot
1 liten squash
1/2 pressad citron
2 msk olivolja
Ett par nypor salt
Lite nymald svartpeppar
Rostade pinjenötter

Här serverad med smulad fetaost som enkel lunchrätt.

Hyvla morot och squash tunt i mandolin. Låt helst lite grönt skal komma med på varje squashstrimla. Blanda tillsammans med citronsaft, olivolja och salt och låt marinera en halvtimme. Citronsaften gör grönsakerna mjuka och mjälla, till och med den hårda moroten mjuknar. Häll av vätskan som bildas. Strössla över rostade pinjenötter, dra ett varv med svartpepparkvarnen och ringla eventuellt över lite mer olivolja. Klart och gott som sallad bredvid kyckling till exempel. Här har jag serverat tillsammans med smulad fetaost som lunchrätt. Jättegott!

6 Comments

    • Karin

      Lite annorlunda gröna rätter är alltid välkomna här hemma, i alla fall hos mig, maken är mer en köttätare. Ja, fetaost kan man ha lite blandade känslor inför men för mig är det en vanlig lunchingrediens.

    • Karin

      Roligt att du provar salladen 🙂 Så fint ert växthus blir, det är lite av en dröm för mig med växthus men nu ha jag kommit ett steg närmare 🙂

    • Karin

      Säkert precis lika gott med solroskärnor eller pumpafrön på. Det är det knapriga som blir gott till de mjuka citroncyrliga grönsakerna. Kan tänka mig att salladen blir vacker på någon av era fina keramiktallrikar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.