Jag gillar ju att baka, det är lite som avkoppling för mig. Oftast blir det något med choklad eller nötter. Som de här supergoda brownisarna.
Chokladbrownies med glasyr
175 g mjukt smör
3,5 dl strösocker
1 dl kakao
1/2 dl ljus sirap
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
3 dl valfria nötter, jag tog valnötter
Glasyr:
100 g choklad
1 dl grädde
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör, socker, kakao, sirap, salt och vaniljsocker luftigt. Tillsätt äggen och blanda i mjöl och nötter. Häll i liten långpanna med bakplåtspapper, ca 25×30 cm tar jag. Det är lite större form än vad som står i receptet. Grädda ca 35 min i mitten av ugnen. Låt kallna.
Hacka chokladen till glasyren. Koka upp grädden och häll över chokladen och rör tills chokladen har smält. Häll glasyren över kakan och låt stå kallt 3-4 timmar. Vispad grädde och hallon är gott till!
Receptet kommer från den lilla boken Choklad av Elisabeth Johansson. Har gjort jättemånga recept härifrån och de funkar alltid. Vit chokladmousse, chokladbrulée, fudgekaka mm. Mmmm….