Citronkladdkaka

Varsågoda! En enkel sommarfavorit som alla gillar. Frisk citronsyrlig kladdkaka som godast serveras med en klick lättvispad grädde.

Citronkladdkaka

150 smör
1 ekologisk citron, pressad samt rivet skal
2 st ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
Florsocker till garnering

Sätt ugnen på 150 grader. Smöra och bröa en form, ca 20 cm. Smält smör och låt svalna.

Tvätta citronen, riv skalet och pressa ur saften. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Blanda i vaniljsocker, citronsaft och rivet skal.

Tillsätt smör och mjöl, rör ihop och häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 30-35 minuter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.