Chicken fajitas och födelsedag

Numera är jag tacksam för varje födelsedag som jag får fira, stretar inte längre emot åren som går. När jag ser mig omkring känns det inte som den självklarhet som det alltid var i yngre dagar. Livet kan ta plötsliga vändningar, det är bäst att ta tillvara på varje dag.

Min son lagade en så god något försenad födelsedagsmiddag här hemma och det är härligt att höra honom vispa runt i köket, provsmaka och humma. Han är en riktig gourmet med verklig känsla för smaker. Chicken fajitas är kryddstark kyckling som serveras i tortillas tillsammans med sallad, guacamole och salsa. Kryddblandning till kycklingen kan köpas färdig men salsan som gör hela rätten måste röras ihop hemma i köket. Här kommer hans recept på salsa, Pico de Gallo, som är både het och syrlig.

Salsa à la Oscar, Pico de Gallo

1/3 gurka
200 gram körsbärstomater
1 bunt salladslök
1/2 rödlök
1/2 kruka färsk koriander
1/3 röd chili utan kärnor
1/2-1 tsk salt
1 limefrukt
svartpeppar

Finhacka alla ingredienser, salta, pressa över lime och smaka av med svartpeppar. Rör om ordentligt så att allt blandas. Saltet är viktigt för det är det som drar ut vätskan ur grönsakerna så att just det blir en salsa. Bon appetit!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.