Bruschetta med grillade grönsaker

Om ändå grillen är tänd måste jag tipsa om den här goda grillade grönsaksbruschettan. Enligt min smak var det den godaste rätten i lördags när vi åtta personer träffades och lagade mat tillsammans. Vi gör det fyra gånger om året och turas om att vara hemma hos varandra. Tema och meny beslutas från gång till gång och nu var det helt enkelt olika grillade rätter, allt från rökta havskräftor till sparris och kött. Det här är ett väldigt trevligt sätt att träffa vännerna. Vi börjar tidigt på eftermiddagen då värdparet bjuder på drink och vi tillsammans lagar ”lagamatmaten” som är en liten förrätt i väntan på den gemensamt tillagade middagen.

Bruschetta med grillade grönsaker (4 personer)

12 körsbärstomater
1 squash
1 förpackning buffelmozzarella
4 skivor bröd, helst surdegsbröd
4 msk hackad mynta ( eller basilika)
olivolja
svartpeppar
chiliflakes
salt

Hyvla squashen med osthyvel i långa remsor, undvik mitten där kärnhuset sitter. Lägg på ett hushållspapper, strö över salt och låt vila en stund så att det mesta av vätskan kommer ut. Torka av strimlorna på hushållspapper och blanda runt med lite olivolja. Grilla tomater och squashstrimlorna så att de får färg. Riv eller finfördela osten i en bunke, salta, peppra och häll på ca 2 msk olivolja. Blanda i de grillade grönsakerna och fördela ost- och grönsaksblandningen på nygrillade brödskivor som är penslade med olivolja innan de läggs på grillen. Toppa med strimlad mynta, svartpeppar och chiliflakes. Supergott och fräscht! Nästa gång skall jag prova basilika istället för mynta.

Vi bjöds på jordgubbsmojito på bryggan. Mortlad lime, jordgubbar, en kvist mynta, lite rörsocker, ljus rom och sodavatten. Mmmm…

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.