Aperol Spritz-sorbét

Nu äntligen kommer som jag lovat första efterfrågade receptet från vårt matlagningsgäng. Fräsch och vacker Aperol Spritz-sorbét som nästan är som en lyxig glassdrink. Vid serveringen hälls lite Prosecco över varje sorbétkula. Smaken kan närmast beskrivas som grapefrukt och receptet kommer ursprungligen från tidningen ELLE Mat och vin.

IMG_5409

APEROL SPRITZ-SORBÉT

6,75 dl vatten
4,5 dl socker
1,1 dl Aperol
1,5 tsk finrivet apelsinskal
Prosecco, att toppa med
Glassmaskin

Värm vatten och socker i en kastrull tills sockret har löst sig. Låt sockerlagen svalna och häll i Aperol och apelsinskal. Ställ i kylen minst två timmar tills blandningen är helt kall. Häll i glassmaskin och följ maskinens instruktioner. När sorbeten är klar ställ i frysen så den blir helt fast. Sedan är det bara att skopa i glas och hälla över Prosecco vid serveringen.

Jag gjorde halv sats hemma som passade vår mindre glassmaskin och det räckte till sex kulor sorbet.

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *