Sommardrömmar och några tips på vägen

Även om snön nyss svepte in hela landskapet i ett tjockt vitt täcke så går vi nu mot sommar. Äntligen. I söndags var det närmare femton grader varmt på dagen och kvällen var mjuk och ljummen och fylld av fågelsång. Jag ler och planerar för lata dagar. Skriver en mental lista för påfyllning av inspiration, estetik och upplevelser för själen.

IMG_7918

Keramikkurs i Skåne och besök hos Mandelmanns på Österlen är redan inbokade. Biljettbokningen till Mandelmanns gård sker via hemsidan och det är bäst att vara ute i riktigt god tid. Förra sommaren blev det aldrig något besök där för min del för alla biljetterna var slutsålda månader i förväg. I Skåne vill jag gärna besöka Bjerred Saltsjöbad. Kallbadhusets strama moderna designen lockar mig och just kalla bad skall vara vederkvickande och sätta fart på endorfinerna sägs det. Jag föreslog ett besök där i höstas men kyla och kalla vindar gjorde att förslaget blev nerröstat vilket säkert var tur eftersom jag höll på att blåsa bort vid Smygehuk samma dag. Förresten åker jag gärna tillbaka till Sveriges sydligaste café, prisvärda och mysiga  Café Smyge, och äter deras supergoda räkmacka.

IMG_7920

På Öland är Hotel Borgholm till salu och nyårsafton 2018 är sista kvällen att njuta av Karin Franssons fantastiska matlagningskonst. Ett besök där igen med mamma är ett måste i sommar och lite av sista chansen. Väl på Öland är jag riktigt nyfiken på Eco by Strandnära i Mörbylånga. Ekologiskt café, restaurang och B&B som numera har fint omdöme i White Guide och dessutom ett supersnyggt instagramkonto, här. På väg mot södra Sverige skulle jag gärna stanna till vid Tage Andersens svenska blomstervärld Gunillaberg. Så många år som jag har velat åka hit men på något vis har bilen aldrig stannat i Småland. Däremot har jag flera gånger besökt hans butik eller rättare sagt utställning i Köpenhamn som är som en exotisk och fantasieggande liten värld i sig. Förresten ser jag att Kameliautställningen på Gunillaberg är öppen till och med nu på söndag men det hinns inte med tyvärr.

 

Och så skall jag plocka blommor. Stora fång av lupiner, prästkragar och blåklint tillsammans med skir kirskål, sirliga grässtrån och sträva blad från ek. Känna vinden och solen i ansiktet och sanden mellan tårna. Höra kluckandet och känna den söta doften från det bräckta mälarvattnet när kajaken glider fram utmed det flacka strandlinjen. Härliga sommar, du är så välkommen!

IMG_7925

IMG_7926

4 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.