September och morgondopp

Men kom inte hösten väldigt plötsligt? Eller är det bara jag som har haft mycket att stå i, både på det privata planet och på arbetet.

Gräset har gulnat och björkarna börjar skifta i färg. Antingen är det kallt och krispigt på morgonen eller dimmigt och fuktigt. Klara färger eller mer dämpade. Daggen ligger ofta som en glänsande våt slöja över allt och glittrar i solen som knappt orkar upp över trädtopparna.

Oavsett väder brukar vi ta ett morgondopp, häromdagen var det bara 6 grader i luften men 17 grader i vattnet. Det är härligt och börjar utveckla sig till en ny vana. Kroppen kickar igång på ett skönt sätt. Får se hur länge det känns behagligt och uppfriskande.

Här utanför går farleden. På behörigt avstånd går både fritidsbåtar och stora fraktfartyg förbi. Det fascinerar mig att stora fraktfartyg bullrar och låter mindre än små ettriga motorbåtar eller för att inte tala om vattenskotrar. Segelbåtar glider oftast långsamt förbi och vid kryss kommer de ibland riktigt nära. Älskar segelbåtar och lugnet som de förmedlar och fraktfartygen är vackra speciellt på natten då de kommer som stora glidande upplysta fyrskepp.

3 Comments

  1. Låter härligt Karin med morgondopp! Bullrande motorljud kan vi vara utan.
    Vackra bilder som andas lugn och harmoni.
    Hösten är nog där den ska vara… lite blandning precis så som du beskriver den.
    Kram Gunilla

  2. Mm, det har jag alltid tänkt på, det där med båtarna. Varje gång jag är nära sjön och tänker på de som har hus där. Det verkar ju så vackert och idylliskt, men sen tänker jag på alla som envisas med att nöta med små motorbåtar och vattenskotrar. Jag hade nog blivit tokig. Men då är jag i och för sig extra ljudkänslig efter utbrändheten.

    Kram Lena

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.