Älskade badhus och annat som får hjärtat att slå

Det finns några saker i livet som får mitt hjärta att slå volter samtidigt som tid och rum försvinner. En ovanlig känsla av att känna både upprymdhet och lugn samtidigt. Pastellfärgade små badhytter på rad och något så enkelt som såpbubblor är sådant som talar till mig. Min kära väninna i Skåne kör alltid snabbt av vägen och parkerar så fort vi närmar oss några badhus även om det så är mitt i vintern. Nu var var det vindstilla, ljummet och en försmak av sommar vilket gjorde att den blev en lång promenad utmed stranden i Skanör.

Såpbubblor. Ofta står det en förpackning någonstans hemma, jag vet, barnsligt kanske. När jag hade fyllt femtio och hade fest hyrde vi en gigantisk såpbubblemaskin som välkomnade alla gästerna med en sky av skimrande bubblor mot den mörka kvällshimlen. Kan faktiskt ha det på min begravning också. Såpbubblor, som livet faktiskt. Skört, skimrande och med plötsligt slut eller något som långsamt seglar iväg för vinden och löses upp vid kanten till himlavalvet.

Annars är jag svag för handgjorda chokladpraliner, champagne, blommor och islandshästar. Det är ganska enkelt att göra mig glad.

Vad klappar ditt hjärta för?

3 Comments

 1. Förstår mycket väl att det blev en promenad där i Skanör bland de förtjusande badhytterna! De är som små praliner! Och som du vet älskar jag små hus och stora hus, bara de utstrålar någon slags snickarglädje!
  Naturen – det mesta i naturen är underbart och djuren… fågelsången. Choklad – mörk utsök choklad utan en massa onödiga tillsatser! Jag tycker om att känna en liten hand i min eller en stor varm och trygg hand… det finns mycket att glädja sig åt!
  Kram Gunilla

 2. Så fint vid havet och badhytterna. Jag har många foton på badhytterna i Åhus även om det bara är ett par stycken så är de fina. Ja såpbubblor ägnade jag några iskalla ögonblick att fota när de frös när det var väldigt kallt en vinter. Roligt men kallt om fingrarna.
  Jag går ju gärna igång i växternas värld. Mycket att upptäcka i det lilla och kanske också tjusningen att det är förgängligt och aldrig likadant. Men jag har nog ganska lätt att glädja mig åt mycket som korsar min väg. Människor, natur, djur, god mat ja listan kan göras lång.
  Ha en fortsatt fin helg!
  Kram Annika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.