Skördefest i stallet

IMG_9251

Vad gör man i ett stall där tyvärr inga hästar bor längre? Jo, använder det som festlokal förstås, jag som älskar att duka frodigt med blomster och blad och använda miljön runt omkring. Kombinationen av rå stallmiljö och kristallglas gillade jag skarpt! I lördags var det dags igen för vårt matlagningsgäng att träffas.

IMG_9162

IMG_9185

IMG_9148

Ok, här kommer en crazy old flower-lady. Naturen är generös som vanligt och bjuder på rikedom i överflöd. Jag har klättrat nerför slippriga dikeskanter för att plocka vass och kaveldun och upp på stenrösen för att nå grenar med mängder av små äpplen. Gullriset är nästan att betrakta som ett ogräs som sprider sig överallt. Solrosorna och alla grönsakerna kommer från Kärrbo Prästgård. Förresten är vass och solrosor en oslagbart enkel kombination. I blomsterkronan som har varit med några veckor finns torkade eklöv, solbollar (craspedia), lammöron och fjädergräs.

IMG_9173

IMG_9206

IMG_9204

Dukningen gick i dova och mustiga färger med mörkgrå linneduk från HM, loppisfyndande assietter av okänt ursprung, mattallrikar från Nobelservisen, bestick Lagerhaus, ljuslyktor Iittala och diverse kristallglas där tulpanformen är absolut viktigast enligt våra vinroade vänner.

 

Temat för kvällen var skördfest med inspiration från Thanksgiving så huvudrätten bestod av helstekt kalkon med stuffing, citrusglaserad rotfrukter (senaste numret av Lantliv). Förrätten var en lite otippad jättegod pizza bianco med tunt skuren sötpotatis och getost (också senaste numret av lantliv). Den måste jag göra snart igen! Till dessert blev det annorlunda äppelkaka med rosmarin och pinjenötter täckt med toffésås, också den otroligt god men så kom receptet från stjärnbeströdda Karin Fransson på Hotel Borgholm. Meningen med våra träffar är förutom att ha trevligt (oj, vad vi skrattar!) att lära om mat och vin och vi konstaterade att det är rött portin som är godast till äppeldessert och inte vitt som vi även provade till.

IMG_9203

IMG_9224

IMG_9247

IMG_9266 (1)

14 Comments

 1. Christina

  Du är en fantastisk stilmästare, du skulle platsa i vilket inredningsmagasin som skribent, stylist och fotograf, även matlagare. Du är en underbar person med sinne och känslighet för det vackra omkring dig. Uppskattar dig mycket❣️

  • Karin

   Så förvånad och glad jag blev när jag som vanligt läste ditt härliga fredagssvep och ser en av mina bilder där 🙂 Tack så väldigt mycket!

 2. Madeleine

  Så fantastiskt vacker skördefest du planerat och skapat in i minsta detalj Karin! Lyckliga era gäster är som fick uppleva ditt skapande i verkligheten💖 Jag njuter av dina foton, nu när jag kommit hem från den magiska ön och hunnit läsa ikapp! Stor kram

  • Karin

   Tack M för dina fina ord! Jag älskar att duka, hålla på med blommor och laga mat också. Fast här är vi 8 personer som gör alla inköp och matlagning tillsammans och provar oss fram med nya rätter och teman 4 ggr/år. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.