Häng med!

IMG_0452

Tänkte jag skulle ta er med på en liten biltur i omgivningarna! Men… hann knappt ta några bilder i det gnistrande vintervädret innan en mjölkvit dimma svepte in över landskapet.

Här, bara ett par hundra meter från huset, börjar ridvägen till skogen kan man säga. Då har vi bara ridit ner och korsat en asfaltsväg och sedan är det bara grusväg, ängar, åkrar och skog så långt man kan tänka sig. Vid träden i mitten rider vi över en liten bäck som rinner mot Mälaren och längst bort till vänster finns trollskogen som vi kallar ”Dystra skogen”. Då är vi nära Mälaren som alltid skimrar i olika svarta och blåa nyanser.

IMG_0445

I hagen mitt emot våra hästar går granngårdens kraftfulla nordsvenskar på sommaren. Det är mäktigt att se dem spränga fram i galopp! Då dundrar det i marken och det är som om de rör sig i slowmotion.

IMG_0448

Utmed hagen till vänster kommer vi tillbaka när vi har ridit runt ankdammen. Där borta, i backen nedanför de vitfrostiga träden, brukar det vara fullt med gullvivor.

IMG_0469

In till Västerås är det några kilometer genom skogen och här fungerar aldrig mobiltelefonen. Gamla hangarer som tillhörde det militära flygfältet står kvar och de är prydda med nya graffitimålningar titt som tätt.

IMG_0472
Bra budskap denna gång!

IMG_0499
Ok, då var jag tillbaka. Jag lämnade gården i gnistrande solsken och nu är allt insvept i vit dimma. Ridbanan till vänster, sedan det mysiga stallet och vi bor i huset som ligger utmed vägen.

Ha en fin helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.