En härlig soppa!

Så fort jag får tillfälle handlar jag ekologiska grönsaker hos Kärrbo Prästgård utanför Västerås. Den lilla obemannade butiken har ett växlande utbud av grönsaker beroende på tillgång. Med ett visst vemod självplockade jag också säsongens sista solrosor i lördags och dekorerade borden till oktoberfesten. Tyvärr lyckades jag inte ta några bilder men det finaste var alla kandelabrar med tända ljus i mörkret.

Nu till favoritlunchen – en härlig hemlagad soppa!

Broccolisoppa, för 4-6 personer

1 kg broccoli (Jag tar även med stammen)
15 cm purjolök
2 vitlöksklyftor
2 buljongtärningar
1 liten chilifrukt
1 liter vatten
1 dl grädde
ev salt och peppar

Grovhacka alla grönsaker och koka i vattnet tillsammans med buljongtärningar 10-15 minuter. Låt svalna och mixa slätt eller kör med stavmixer. Häll tillbaka i kastrullen och rör i grädden. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Späd ev med mer vatten. Klart!

Servera med till exempel hårdkokta ägg och toppa med solros- eller pumpafrön. Mmm… jättegott!

One Comment

  1. Så härligt med superfärscha grönsaker. Jag är verkligen urkass på att åka till gårdar sådär. Och jag har inte heller besökt det där stället du pratat dig så varmt om. Nu har jag iaf tittat in på deras hemsida innan jag kommenterar. Så långt har jag kommit 🙂 Nästa steg är att ta mig dit! Vem vet, kanske blir det på julmarknad.

    Kram Lena

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.