Eko love

IMG_8810Den här helgen ligger jag mest på soffan och hostar och är uttråkad. Halsen gör illa ont och i morgon till läkaren. Förra helgen däremot hade jag lyckan att handla ekologiska grönsaker i en liten gårdsbutik, Kärrbo Prästgård, inte långt härifrån. Det är så mysigt att välja bland säsongens nyskördade grönsaker, väga och därefter betala i en gammal mjölkflaska. Vi valde blomkål, broccoli, purjolök, svartkål, kålrabbi och olika bönor. På en åker intill är det självplock av solrosor för 5 kr/st. Lyxigt att plocka en stor bukett för 50 kronor. Är så tacksam för sådana här lokala initiativ, det ger så mycket mervärde i mitt liv. Förresten, vad lagar man av kålrabbi?

IMG_8799

IMG_8800

IMG_8801 (1)

IMG_8812

Pasta med svartkål, valnötter och parmesan

Svartkål är riktigt gott. Jag skar i strimlor (ta bort det hårda vita i mitten) och stekte en stund tillsammans med en hackad charlottenlök och en hackad vitlöksklyfta. Hällde på ca 2 dl grädde och lät koka ihop. På med ca 1 dl riven parmensanost och 1 dl hackade valnötter. Svartpeppar och salt. Fördelade över linguine, kokt al dente, och några extra valnötter och riven parmesan på toppen. Vegetariskt och jättegott!!

IMG_8818

IMG_8819 (1)

2 Comments

  1. Så gott! Jag gjorde nåt på svartkål också, i somras, då jag fick en stor hög av min svägerska. Riktigt gott. Det där stället har ju inte vi heller särskilt långt till. Kanske blir det en utflykt.

    Hoppas du mår lite bättre!

    Kram Lena

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.