Att fotografera en pudel på isen

Egentligen var det för mörkt för att fotografera men skymningen på isen var intagande och det går ju inte att motstå en glad pudel Tore och Oscars flickvän Mathilda som skall träna tillsammans. Tore är i princip omöjlig att fotografera, han är bara still en millisekund åt gången. Det bästa han vet är att springa. Här tror jag han har lite svårt att bestämma sig om han skall leka med bollen eller bara springa.

Nu bär det iväg. Det heter tydligen skijoring när man tolkar på skidor efter häst eller hund. ”Framåt, bra. Höger, bra” Det är fascinerande att höra samspelet mellan Tore och Matilda. Ibland vänder han på huvudet för att se om hon är med och fort går det.

Fler bilder och filmer på snyggingen Tore finns på Instagram under thor_is_a_poodle.

Till sist en spaning. Jag tror själva hundrasen pudel är på frammarsch. Från att tidigare haft kanske lite av en oförtjänt töntstämpel på grund av lejonklippningen är det dags för uppdatering. Det här är en sund hundras som dessutom är allergivänlig. Familjekär och lättlärd, fäller inte hår och ovanligt frisk. Kanske har den renrasiga pudeln kommit lite i skymundan av de till utseendet charmerande pudelkorsningarna som dessutom oftast är mer än dubbelt så dyra i inköp.

4 Comments

  • Karin

   Tack, ja sonens hund är fin men han är egentligen för hög för en storpudel, föööör stor och ståtlig 😉 Visst har väl din sambo en dalmatiner?

 1. Hunden är jättefin. Ser också så fin ut som han är klippt. Jag omvärderade pudlar efter att som ung vunnit en kennelvecka med en kompis. (Antiröktävling på högstadiet) På kenneln fanns en vit storpudel som visserligen var lejonklippt med extra kuddar på var sida av svansen. Han såg fånig ut men det var en fin hund. De födde också upp dvärgpudlar och de var faktiskt mycket roligare hundar än jag kunnat föreställa mig. En stor kull med Pyrenéervalpar var bonus den veckan minns jag även om det är längesen.
  Kram Annika

  • Karin

   Tydligen kan pudlar ha många olika frisyrer, både Teddy cut och Terrier cut har jag lärt mig. Jag har heller ingen tidigare erfarenhet av pudlar, vi hade en Irländsk terrier när jag var barn men sedan som vuxen blev jag allergisk mot hundar men det går bra med pudeln. Så nu längtar jag efter en egen dvärgpudel men känns lite knepigt att få ihop med jobbet. Känns trots allt lite enklare att ha hund än massor av hästar som tidigare… Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.