I klassiska miljöer

FullSizeRender (1)

Igår kväll satt jag och tittade upp och beundrade det här vackra taket som finns i Operabaren. Bara den fantastiska miljön, men god mat också, är värd ett besök och hit vill jag absolut komma tillbaka. Inredningen i Jugendstil är tydligen helt intakt sedan 1905. Känns så ovanligt idag när ”allt” är monokromt och minimalistiskt. Stilrent. Ja precis, rent från någon stil, så är det oftast idag.

Därefter gick vi runt hörnet på Kungliga Operan för att se operan Madama Butterfly. Varje gång jag kommer till Operan är det omöjligt att inte bli imponerad av de storslagna kristallkronorna och de guldbetäckta väggarna.

FullSizeRender

Jag är novis vad gäller opera men den tragiska historien om Madama Butterfly föll mig inte i smaken. Tyckte dessutom att scenen och dekoren var intetsägande och tråkig. Det visuella intrycket är viktigt för mig men de andra vårt sällskapet regerade nog inte lika mycket på det som jag!

IMG_0165

2 Comments

  1. För några år sedan var vi på Operan för första gången. Vi var sex stycken i sällskapet varav fem somnade, haha! Så kul var den. Minns inte ens vilken det var, men det var i alla fall en modern version av en klassiker så de hade vanliga kläder och jättetråkiga kulisser. Vi hade hoppats på lite fluffiga klänningar och annat. Kanske ska göra ett nytt försök nån gång.

    Kram Lena

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.