Bästa jobblunchen och sneakpeek på keramiken

Det är så roligt att bli inspirerad av andra. En av konsulterna på min arbetsplats har alltid med sig soppa till lunch och jag har också kommit på att det är värdens bästa jobblunch. Gott, billigt och enkelt att göra. Dessutom står lådorna färdiga i frysen och skvimpar inte ut på väg till jobbet. Tinar under förmiddagen på skrivbordet. Varsågod! Soppa à la Ulla:

BROCCOLISOPPA, 3 portioner

(det går lika bra med blomkål, grönkål eller spenat)

600 gram broccoli
1 gul lök eller en bit purjolök
1-2 vitlöksklyftor
2 tärningar grönsaksbuljong
1 liter vatten
1 dl grädde, créme frâiche eller mjölk

Bryt broccolin i mindre bitar, hacka lök och vitlök. Lägga i kastrull tillsammans med vatten och buljongtärningar. Koka ca 15 minuter tills grönsakerna är mjuka. Mixa med stavmixer, späd ev med mer vatten och bland i grädde eller mjölk. Klart.

Jag brukar toppa soppan med lite färskost eller fetaost, frön och nötter. En bit bröd till och lunchen är perfekt.

Tallriken under soppskålen och underlägget under glaset gjorde jag på keramikkursen tidigare i somras. Är så nöjd med mina kavlade fat och små tallrikar. Glasunderlägget är egentligen ett litet tapasfat och de gjorde jag många av. Färgen är härligt blågrön, skiftningarna syns inte riktigt här på bilden. Duktiga Atelje1030  som höll i kursen glaserade och brände keramiken så proffsigt. Alla tallrikar och fat blev plana och fina vilket inte är helt självklart. Nu är det bara att vänta på nästa keramikkurs och jag vet redan vad jag vill göra.

6 Comments

  1. Jag gillar soppa, men blir inte mätt på det. Iallafall inte tillräckligt länge. Det blir som bukfylla en stund och sen blir jag hungrig efter 10 minuter igen. Men som sagt, jättegott!

    Och vilka fantastiska alster du bjuder på. Vad duktig du är!

    Kram Lena

    • Karin

      Ja, jag nu blir det ofta sopplunch här. Jag gör en annan med morot, apelsin och ingefära som recept kommer på. Trevlig helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.